Qüestiona't

L’UNIVERS

Sempre s’ha pensat que l’univers és infinit, però com et quedes si us diem que l’univers és finit. Així ho diu l’última teoria científica sobre l’origen de l’univers desenvolupada per Stephen Hawking. El físic britànic va elaborar aquesta teoria cosmològica durant vint anys amb el seu col·lega Thomas Hertog.

Aquesta nova teoria planteja que, a partir del big bang, l’univers es va formar com un holograma complex, de manera que poden existir altres universos similars al nostre. Els dos científics proposen pautes matemàtiques perquè els astrònoms puguin buscar proves de l’existència d’aquests possibles universos paral·lels. La formulació matisa una hipòtesi del mateix Hawking, on deia que, a partir del big bang, l’univers es va expandir a partir d’un punt minúscul en un procés conegut com inflació, i es van crear infinits universos o multiversos que podrien ser molt diferents al nostre.

La teoria Hawking-Herzog diu que tots els universos exitents comparteixen les mateixes lleis de la física. La proposta implica que tot allò que s’esbrina sobre aquest univers es pot aplicar a altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *